Ormož v času Karađorđevićeve in Titove Jugoslavije

Ormož v času Karađorđevićeve in Titove Jugoslavije

Zgodovinsko razstavo Ormož v času Karađorđevićeve in Titove Jugoslavije sestavljata dva tematska sklopa, ki vsak zase in povezana skupaj tvorita smiselno zaključeno celoto, katere temeljni cilj je prikaz modernizacije in spreminjanje podobe mesta ob Dravi.

V prvem sklopu je predstavljeno življenje Ormožanov kot odraz dogajanja v tedanji Kraljevini Srbov, Hrvatov in Slovencev oziroma kasnejši Kraljevini Jugoslaviji, v času katere je državi načelovala vladajoča dinastija Karađorđević. Pri tem smo posebno pozornost namenili turistično-dokumentarnemu filmu iz leta 1935 – na posnetkih lahko vidimo tudi Majeričevo kopališče, ki je bilo eno najmodernejših v takratni Jugoslaviji.

V drugem delu nas razstava popelje skozi povojni zgodovinski razvoj mesta, ki ga je v širšem jugoslovanskem pojmovanju zaznamovala karizmatična osebnost Josipa Broza Tita.

* obvezna polja

Pokrajinski muzej Ptuj - Ormož bo vaše osebne podatke, ki ste nam jih zaupali v tem obrazcu, uporabljal le za obveščanje o dogajanju v Pokrajinskem muzeju Ptuj - Ormož. Prosimo, da s klikom na spodnji kvadrat potrdite, da želite prejemati elektronske novice, vabila, obvestila o dogodkih, pedagoških programih in drugi ponudbi Pokrajinskega muzeja Ptuj - Ormož.

Svojo odločitev glede obveščanja lahko kadarkoli spremenite. Od prejemanja obvestil se lahko odjavite s klikom na povezavo na dnu vsakega elektronskega sporočila ali tako, da nam pošljete elektronsko sporočilo na naslov muzej.ptuj@pmpo.si. S klikom na spodnji gumb dovoljujete Pokrajinskemu muzeju Ptuj - Ormož, da vaše osebne podatke obdeluje v skladu s predpisi.

Uporabljamo Mailchimp kot našo marketinško platformo. S klikom na spodnjo povezavo se strinjate, da bodo vaše informacije posredovane Mailchimpu v obdelavo.Več o privatnosti Mailchimpa.

Na vrh ↑