Ormož v času Karađorđevićeve in Titove Jugoslavije

Ormož v času Karađorđevićeve in Titove Jugoslavije

Zgodovinsko razstavo Ormož v času Karađorđevićeve in Titove Jugoslavije sestavljata dva tematska sklopa, ki vsak zase in povezana skupaj tvorita smiselno zaključeno celoto, katere temeljni cilj je prikaz modernizacije in spreminjanje podobe mesta ob Dravi.

V prvem sklopu je predstavljeno življenje Ormožanov kot odraz dogajanja v tedanji Kraljevini Srbov, Hrvatov in Slovencev oziroma kasnejši Kraljevini Jugoslaviji, v času katere je državi načelovala vladajoča dinastija Karađorđevič. Pri tem smo posebno pozornost namenili turistično-dokumentarnemu filmu iz leta 1935 – na posnetkih lahko vidimo tudi Majeričevo kopališče, ki je bilo eno najmodernejših v takratni Jugoslaviji.

V drugem delu nas razstava popelje skozi povojni zgodovinski razvoj mesta, ki ga je v širšem jugoslovanskem pojmovanju zaznamovala karizmatična osebnost Josipa Broza Tita.

Dragi obiskovalci, prosimo, da izpolnite spodnji obrazec, če želite prejemati naša elektronska vabila. Vaše osebne podatke bomo uporabljali samo v namene obveščanja! Hvala za sodelovanje.
Spodaj podpisani/a želim prejemati obvestila o razstavah in aktivnostih Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož.

Na vrh ↑