Izjava o dostopnosti

Naslovna slika

Izjava o dostopnosti se nanaša na spletno mesto pmpo.si za katerega skrbi Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož.

OPIS DOSTOPNIH VSEBIN

  • Spletna stran ima razumljivo in konsistentno strukturo in navigacijo. HTML koda spletne strani je pregledana in urejena tako, da ustreza zahtevam različnih naprav. Stran je mogoče brez izgube informacij povečati do 200 %. Povezave na strani so prepoznavne.
  • Kontrasti na spletni strani so primerni. Za boljšo vidljivost obiskovalci lahko izberejo visoko-kontrastne teme.
  • Spletno stran je mogoče upravljati s tipkovnico.
  • Spletni obrazci so dostopni.
  • Spletna stran je optimizirana za bralnike.
  • Spletna stran ima kazalo strani.

STOPNJA SKLADNOSTI

Ocenjujemo, da je spletišče www.pmpo.si skladno z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

NEDOSTOPNA VSEBINA

Dostopnost spletišča nenehno spremljamo in sproti izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Kljub temu nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

Nedostopne vsebine:

  • Nekateri elementi nimajo vpisanega optimalnega alternativnega opisa. Vpisovanje alternativnega opisa za nazaj bi predstavljalo nesorazmerno breme, saj se večina objav nanaša na aktualno dogajanje, ki je že preteklo in ne bi imelo sorazmerne uporabne vrednosti za uporabnika. Novejši elementi imajo vpisan alternativni opis.
  • Nekatere multimedijske vsebine niso dostopne (manjkajo npr. podnapisi video vsebin). Za multimedijske vsebine posnete pred 23. 9. 2020 ureditev ni obvezna. Nekatere vsebine niso urejene iz razloga nesorazmernega bremena (6. člen Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA)). Organ nesorazmerno breme ocenjuje s tem, da bi za organ nastale znatne finančne posledice, saj je obseg vsebine zelo velik. Poleg tega pa je večina vsebine takšne, da se spreminja in bi bilo težko zagotavljati ažurnost prevodov.
  • Struktura tabel in naslovov ni vedno optimalna. Razlog je v nesorazmernem bremenu, ki ga organ ocenjuje s kadrovskim in finančnim bremenom, ki bi ga optimizirane zahtevalo.
  • Nekateri dokumenti niso dostopni. Razlog je v nesorazmernem bremenu, ki ga organ ocenjuje s kadrovskim in finančnim bremenom, ki bi ga optimizirane zahtevalo.

PRIPRAVA IZJAVE O DOSTOPNOSTI

Datum objave Izjave o dostopnosti: 1. 07. 2021, na podlagi samoocene.

Zadnja posodobitev Izjave o dostopnosti: 08. 08. 2023

POVRATNE IN KONTAKTNE INFORMACIJE

Če nam želite karkoli sporočiti ali pa vas zanima karkoli o dostopnih / nedostopnih vsebinah, nam lahko pišete na uprava@pmpo.si ali nas pokličete na 02 787 92 30.

IZVRŠILNI POSTOPEK

V primeru, da ugotovite odstopanja od določil Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo Inšpektoratu za informacijsko družbo po navadni ali elektronski pošti na naslov:

MINISTRSTVO ZA DIGITALNO PREOBRAZBO

Inšpektorat Republike Slovenije za informacijsko družbo

Davčna ulica 1

1000 Ljubljana

T: 01 555 58 48

E: gp.ijs@gov.si

PTUJSKI GRAD

Na gradu 1
2250 Ptuj
Rezervacije prostorov
Uporaba muzejskih prostorov
Preberi več
Poroka na Ptujskem gradu
Preberi več