Za družine

POČITNICE NA PTUJSKEM GRADU

Vas zanima, katere dejavnosti za družine smo v času POLETNIH POČITNIC pripravili na Ptujskem gradu?


MUZEJSKI VIKEND

Muzejski vikend je muzejska delavnica za družine, ki poteka po navadi vsako tretjo soboto v mesecu. Namenjen je družinam z otroki, starimi več kot 5 let, in je brezplačen. Na Muzejskem vikendu otroci in starši skupaj ustvarjamo, se družimo, zabavamo ter spoznavamo muzej in njegove zbirke. Datum in temo Muzejskega vikenda objavimo v medijih, na muzejski spletni strani v rubriki »Obvestila« in na muzejski Facebook strani.

  • Septembrski Muzejski vikend ZAPESTNICA PRIJATELJSTVA

Dragi otroci, spoštovani starši,
pridružite se nam na delavnici, na kateri si bomo ogledali razstavo Veščine in skrivnosti mojstrov in mojstric tkanja, potipali fino svilo, mehko volno, bombaž in lan ter spoznali, kako so nekoč iz vlaken spredli niti, jih obarvali z naravnimi barvili ter stkali tapiserije, čudovite umetnine, ki še danes krasijo stene grajskih soban.
Nato bomo iz pisanih niti stkali zapestnico.

Delavnica bo v Vzhodnem stolpu Ptujskega gradu potekala v soboto, 16. 9. 2023, od 10. do 13. ure. Namenjena je družinam z otroki, starimi več kot 5 let, in je brezplačna. 


MUZEJSKI KARTONČKI

Ogled grajskih zbirk je poučnejši z Muzejskimi kartončki! Na voljo na muzejski blagajni.

+ Zmaj, ki je videl svetnika: Poiščite umetnine, na katerih so upodobljeni zmaji!

+ Skrinja, stol, omara: Odkrijte najlepše in najbolj zanimive kose starega grajskega pohištva!


ŠE VEČ DEJAVNOSTI ZA DRUŽINE

Kaj vse lahko družine samostojno počnete ob obisku muzejskih zbirk v ptujskem gradu? Dejavnosti za družine pripravimo za Slovenski kulturni praznik, Poletno muzejsko noč, v prednovoletnem času, med počitnicami… Za več informacij nas spremljajte na družabnih omrežjih Facebook in Instagram.

Vas zanima, katere dejavnosti za družine smo v času POLETNIH POČITNIC pripravili na Ptujskem gradu?


UGANKE NEUGNANKE

V sobanah Ptujskega gradu se občasno v času počitnic in praznikov skrijejo uganke neugnanke, ki čakajo, da jih rešite! Za točne datume nas spremljajte na družabnih omrežjih Facebook in InstagramPTUJSKI GRAD

Na gradu 1
2250 Ptuj
Rezervacije prostorov
Uporaba muzejskih prostorov
Preberi več
Poroka na Ptujskem gradu
Preberi več