Za družine

POČITNICE NA PTUJSKEM GRADU

Vas zanima, katere dejavnosti za družine smo v času PRVOMAJSKIH POČITNIC pripravili na Ptujskem gradu?

Kliknite tukaj!


MUZEJSKI VIKEND

Muzejski vikend je muzejska delavnica za družine, ki poteka po navadi vsako tretjo soboto v mesecu. Namenjen je družinam z otroki, starimi več kot 5 let, in je brezplačen. Na Muzejskem vikendu otroci in starši skupaj ustvarjamo, se družimo, zabavamo ter spoznavamo muzej in njegove zbirke. Datum in temo Muzejskega vikenda objavimo v medijih, na muzejski spletni strani v rubriki »Obvestila« in na muzejski Facebook strani.

  • aprilski Muzejski vikend ZMAJ, KI JE VIDEL SVETNIKA

Dragi otroci, spoštovani starši, v soboto, 22. aprila 2023, se nam na Ptujskem gradu med 10. in 13. uro pridružite na delavnici za družine. Udeleženci si boste ogledali zbirke v Ptujskem gradu in pri tem uporabili muzejske kartončke, ki razkrivajo, kje se na umetninah skrivajo zmaji. Po ogledu risanke o svetem Juriju pa si boste izdelali mini zmaja.

Delavnica je namenjena družinam z otroki, starimi več kot 5 let, in je brezplačna. 


MUZEJSKI KARTONČKI

Ogled grajskih zbirk je poučnejši z Muzejskimi kartončki! Na voljo na muzejski blagajni.

+ Zmaj, ki je videl svetnika: Poiščite umetnine, na katerih so upodobljeni zmaji!

+ Skrinja, stol, omara: Odkrijte najlepše in najbolj zanimive kose starega grajskega pohištva!


ŠE VEČ DEJAVNOSTI ZA DRUŽINE

Kaj vse lahko družine samostojno počnete ob obisku muzejskih zbirk v ptujskem gradu? Dejavnosti za družine pripravimo za Slovenski kulturni praznik, Poletno muzejsko noč, v prednovoletnem času, med počitnicami… Za več informacij nas spremljajte na družabnih omrežjih Facebook in Instagram.

Vas zanima, katere dejavnosti za družine smo v času PRVOMAJSKIH POČITNIC pripravili na Ptujskem gradu?

Kliknite tukaj!


UGANKE NEUGNANKE

V sobanah Ptujskega gradu se občasno v času počitnic in praznikov skrijejo uganke neugnanke, ki čakajo, da jih rešite! Za točne datume nas spremljajte na družabnih omrežjih Facebook in Instagram

Uganke neugnanke se bodo v Ptujskem gradu ponovno skrile med PRVOMAJSKIMI POČITNICAMI. Vas zanima, katere dejavnosti smo pripravili za družine v času počitnic? Kliknite tukaj!PTUJSKI GRAD

Na gradu 1
2250 Ptuj
Rezervacije prostorov
Uporaba muzejskih prostorov
Preberi več
Poroka na Ptujskem gradu
Preberi več