Spomeniki pred gradom Ormož

Spomeniki pred gradom Ormož

Pred gradom je spominska aleja pomembnih mož Ormoža in okolice.

Spomeniki so posvečeni pisatelju in publicistu Božidarju Borku, pisatelju in publicistu Rudu Jurčecu, pesniku Stanku Vrazu, teologu in mladinskemu pisatelju Francu Ksaverju Mešku, škofu Ivanu Jožefu Tomažiču, teologu in pisatelju Stanku Cajnkarju, psihologu, filozofu in antropologu dr. Antonu Trstenjaku, arhitektu Dušanu Moškonu in Božidarju Raiču ki jih je po letu 1975 postopoma ustvarjal kipar Viktor Gojkovič.

V bližini je tudi Spomenik sprave, kiparja Mirsada Begića iz leta 1997, ki je posvečen vsem žrtvam druge svetovne vojne.

* obvezna polja

Pokrajinski muzej Ptuj - Ormož bo vaše osebne podatke, ki ste nam jih zaupali v tem obrazcu, uporabljal le za obveščanje o dogajanju v Pokrajinskem muzeju Ptuj - Ormož. Prosimo, da s klikom na spodnji kvadrat potrdite, da želite prejemati elektronske novice, vabila, obvestila o dogodkih, pedagoških programih in drugi ponudbi Pokrajinskega muzeja Ptuj - Ormož.

Svojo odločitev glede obveščanja lahko kadarkoli spremenite. Od prejemanja obvestil se lahko odjavite s klikom na povezavo na dnu vsakega elektronskega sporočila ali tako, da nam pošljete elektronsko sporočilo na naslov muzej.ptuj@pmpo.si. S klikom na spodnji gumb dovoljujete Pokrajinskemu muzeju Ptuj - Ormož, da vaše osebne podatke obdeluje v skladu s predpisi.

Uporabljamo Mailchimp kot našo marketinško platformo. S klikom na spodnjo povezavo se strinjate, da bodo vaše informacije posredovane Mailchimpu v obdelavo.Več o privatnosti Mailchimpa.

Na vrh ↑