Konservatorsko-restavratorska dejavnost

V muzeju delujejo tri delavnice, katerih naloga je izvajanje aktivnih konservatorsko-restavratorskih posegov in nadzorovanje klimatskih pogojev v prostorih muzeja.

V začetku osemdesetih let prejšnjega stoletja smo bili prvi v Sloveniji, ki smo ustanovili restavratorski atelje za tekstil, v katerem smo pričeli z restavriranjem dragocenih bruseljskih tapiserij iz začetka 17. stoletja. Danes pa izvajamo zahtevne posege tudi na ostalih zgodovinskih tekstilijah, ki so potrebne strokovnega nadzora.

Delavnica za kovino skrbi za arheološko dediščino, izdelke umetne obrti, orožje in oklepe, delavnica za les pa za pohištvo, predmete umetne obrti ter za leseno plastiko.

Pri strokovnih posegih dajemo prednost domačim muzealijam, občasno pa sprejemamo v delavnice predmete, ki jih hranijo tudi drugi javni zavodi in zasebniki.

* obvezna polja

Pokrajinski muzej Ptuj - Ormož bo vaše osebne podatke, ki ste nam jih zaupali v tem obrazcu, uporabljal le za obveščanje o dogajanju v Pokrajinskem muzeju Ptuj - Ormož. Prosimo, da s klikom na spodnji kvadrat potrdite, da želite prejemati elektronske novice, vabila, obvestila o dogodkih, pedagoških programih in drugi ponudbi Pokrajinskega muzeja Ptuj - Ormož.

Svojo odločitev glede obveščanja lahko kadarkoli spremenite. Od prejemanja obvestil se lahko odjavite s klikom na povezavo na dnu vsakega elektronskega sporočila ali tako, da nam pošljete elektronsko sporočilo na naslov muzej.ptuj@pmpo.si. S klikom na spodnji gumb dovoljujete Pokrajinskemu muzeju Ptuj - Ormož, da vaše osebne podatke obdeluje v skladu s predpisi.

Uporabljamo Mailchimp kot našo marketinško platformo. S klikom na spodnjo povezavo se strinjate, da bodo vaše informacije posredovane Mailchimpu v obdelavo.Več o privatnosti Mailchimpa.

Na vrh ↑