Konservatorsko-restavratorska dejavnost

V muzeju delujejo tri delavnice, katerih naloga je izvajanje aktivnih konservatorsko-restavratorskih posegov in nadzorovanje klimatskih pogojev v prostorih muzeja.

V začetku osemdesetih let prejšnjega stoletja smo bili prvi v Sloveniji, ki smo ustanovili restavratorski atelje za tekstil, v katerem smo pričeli z restavriranjem dragocenih bruseljskih tapiserij iz začetka 17. stoletja. Danes pa izvajamo zahtevne posege tudi na ostalih zgodovinskih tekstilijah, ki so potrebne strokovnega nadzora.

Delavnica za kovino skrbi za arheološko dediščino, izdelke umetne obrti, orožje in oklepe, delavnica za les pa za pohištvo, predmete umetne obrti ter za leseno plastiko.

Pri strokovnih posegih dajemo prednost domačim muzealijam, občasno pa sprejemamo v delavnice predmete, ki jih hranijo tudi drugi javni zavodi in zasebniki.

Dragi obiskovalci, prosimo, da izpolnite spodnji obrazec, če želite prejemati naša elektronska vabila. Vaše osebne podatke bomo uporabljali samo v namene obveščanja! Hvala za sodelovanje.
Spodaj podpisani/a želim prejemati obvestila o razstavah in aktivnostih Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož.

Na vrh ↑