Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož / Miheličeva galerija
in
Zveza društev slovenskih likovnih umetnikov

Vas vljudno vabita na odprtje skupinske razstave Sekcije ilustratorjev ZDSLU
ILUSTRACIJA KOT PODOBA PRETEKLOSTI
v četrtek, 22. februarja 2018, ob 18. uri v Miheličevi galeriji na Ptuju.

Ilustracija ima v slovenskem prostoru dolgo in bogato tradicijo, po likovni in izpovedni dovršenosti pa jo moramo danes velikokrat upoštevati in vrednotiti kot samostojne umetniške stvaritve slikarjev in slikark, ki jim ilustriranje predstavlja ustvarjalni izziv, kako besedilo interpretirati v naslikani podobi. Ob tem nas vedno znova preseneti in navduši njihova vrhunska likovna izraznost, lucidna avtorska izpovednost in sublimno občutenje besedila. Tako smo letos prvo razstavo, ki smo jo v jubilejnem muzejskem letu pripravili v Miheličevi galeriji, posvetili slovenski ilustraciji in v sodelovanju s Sekcijo ilustratorjev Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov iz Ljubljane pripravili pregledno predstavitev slovenskih umetnikov in umetnic ter njihovih ilustracij, ki so posvečene zgodovinskim podobam preteklosti, a kot navdih in izziv v sodobnem času.
Stanka Gačnik

Razstavo in umetnike ilustratorje bodo predstavili Aleš Sedmak, predsednik ZDSLU, ddr. Damir Globočnik, Gorenjski muzej Kranj in Stanka Gačnik, PMPO.

Na ogled do 1. aprila 2018.

Galerija je odprta od srede do sobote od 10. do 13. in od 16. do 19. ure, v nedeljo od 14. do 18. ure. Ponedeljek in torek zaprto.