Zbirka slik dveh likovnih kolonij

   
Zbirka slik dveh likovnih kolonij

Na dveh likovnih kolonijah v Ormožu, katerih pobudnik je bil Bojan Oberčkal, je nastal zgleden fond dvajsetih slikarskih del, ki so bila do pomladi leta 2007 na ogled v Galeriji grad Ormož. Nekaj izbranih del je danes razstavljenih na stopnišču, ki nas pospremi v drugo nadstropje gradu.

Slikarji, ki so ustvarjali v 1. likovni koloniji leta 1998, so bili: Bojan Bensa in Andrej Pavlič iz Ljubljane, Bogdan Čobal, Rado Jerič, Lučka Falk in Ervin Kralj iz Maribora, Jože Denko iz Murske Sobote in Bojan Lubaj s Ptuja.

Tudi leta 1999, so v sklopu različnih prireditev Ormoškega poletja, organizirali 2. grajsko likovno kolonijo, ki so se je udeležili: Jože Foltin s Ptuja, Branko Gajšt s Sestrž, Miro Hajnc iz Radelj ob Dravi, Rado Jerič iz Maribora, Ljerka Kovač in Janez Matelič iz Kopra, Bojan Oberčkal iz Obreža, Zoran Ogrinc iz Slovenj Gradca, Andrej Skrbinek iz Slovenske Bistrice in Domen Slana iz Škofje Loke.

* obvezna polja

Pokrajinski muzej Ptuj - Ormož bo vaše osebne podatke, ki ste nam jih zaupali v tem obrazcu, uporabljal le za obveščanje o dogajanju v Pokrajinskem muzeju Ptuj - Ormož. Prosimo, da s klikom na spodnji kvadrat potrdite, da želite prejemati elektronske novice, vabila, obvestila o dogodkih, pedagoških programih in drugi ponudbi Pokrajinskega muzeja Ptuj - Ormož.

Svojo odločitev glede obveščanja lahko kadarkoli spremenite. Od prejemanja obvestil se lahko odjavite s klikom na povezavo na dnu vsakega elektronskega sporočila ali tako, da nam pošljete elektronsko sporočilo na naslov muzej.ptuj@pmpo.si. S klikom na spodnji gumb dovoljujete Pokrajinskemu muzeju Ptuj - Ormož, da vaše osebne podatke obdeluje v skladu s predpisi.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Na vrh ↑