Zbirka slik dveh likovnih kolonij

   
Zbirka slik dveh likovnih kolonij

Na dveh likovnih kolonijah v Ormožu, katerih pobudnik je bil Bojan Oberčkal, je nastal zgleden fond dvajsetih slikarskih del, ki so bila do pomladi leta 2007 na ogled v Galeriji grad Ormož. Nekaj izbranih del je danes razstavljenih na stopnišču, ki nas pospremi v drugo nadstropje gradu.

Slikarji, ki so ustvarjali v 1. likovni koloniji leta 1998, so bili: Bojan Bensa in Andrej Pavlič iz Ljubljane, Bogdan Čobal, Rado Jerič, Lučka Falk in Ervin Kralj iz Maribora, Jože Denko iz Murske Sobote in Bojan Lubaj s Ptuja.

Tudi leta 1999, so v sklopu različnih prireditev Ormoškega poletja, organizirali 2. grajsko likovno kolonijo, ki so se je udeležili: Jože Foltin s Ptuja, Branko Gajšt s Sestrž, Miro Hajnc iz Radelj ob Dravi, Rado Jerič iz Maribora, Ljerka Kovač in Janez Matelič iz Kopra, Bojan Oberčkal iz Obreža, Zoran Ogrinc iz Slovenj Gradca, Andrej Skrbinek iz Slovenske Bistrice in Domen Slana iz Škofje Loke.

Dragi obiskovalci, prosimo, da izpolnite spodnji obrazec, če želite prejemati naša elektronska vabila. Vaše osebne podatke bomo uporabljali samo v namene obveščanja! Hvala za sodelovanje.
Spodaj podpisani/a želim prejemati obvestila o razstavah in aktivnostih Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož.

Na vrh ↑