Zbirka orožja

   
Zbirka orožja

V stari slavnostni dvorani romanskega palacija iz 12. stoletja je na ogled zbirka orožja. Je nacionalnega pomena, saj obsega več kot 500 kosov različnih vrst hladnega, strelnega, lovskega in športnega orožja ter zaščitne opreme od 15. do 20. stoletja. Postavljena je tako, da ponazarja podobo prave grajske orožarne, ki je bila tukaj že v drugi polovici 17. stoletja. Čeprav je imel ptujski grad v preteklosti pomembno vojaško vlogo, se orožje ni ohranilo. Večina razstavljenega orožja je iz bližnjega vurberškega gradu, nekaj kosov pa so zbrali člani ptujskega Muzejskega društva. Vurberški grad je bil bogato založen z orožjem, saj je predstavljal pomembno signalno in obrambno točko proti Turkom. Od tam izvirajo tudi oklepi deželnih najemnikov iz 16. stoletja in pet topov, ki jih uvrščamo med najstarejše ohranjeno topovsko orožje na Slovenskem.

* obvezna polja

Pokrajinski muzej Ptuj - Ormož bo vaše osebne podatke, ki ste nam jih zaupali v tem obrazcu, uporabljal le za obveščanje o dogajanju v Pokrajinskem muzeju Ptuj - Ormož. Prosimo, da s klikom na spodnji kvadrat potrdite, da želite prejemati elektronske novice, vabila, obvestila o dogodkih, pedagoških programih in drugi ponudbi Pokrajinskega muzeja Ptuj - Ormož.

Svojo odločitev glede obveščanja lahko kadarkoli spremenite. Od prejemanja obvestil se lahko odjavite s klikom na povezavo na dnu vsakega elektronskega sporočila ali tako, da nam pošljete elektronsko sporočilo na naslov muzej.ptuj@pmpo.si. S klikom na spodnji gumb dovoljujete Pokrajinskemu muzeju Ptuj - Ormož, da vaše osebne podatke obdeluje v skladu s predpisi.

Uporabljamo Mailchimp kot našo marketinško platformo. S klikom na spodnjo povezavo se strinjate, da bodo vaše informacije posredovane Mailchimpu v obdelavo.Več o privatnosti Mailchimpa.

Na vrh ↑