Srednjeveška plastika z ormoškega območja

Srednjeveška plastika z ormoškega območja

Na razstavi je predstavljenih šest eminentnih srednjeveških plastik. Romanska, morda celo predromanska, plastika bradatega moža sodi med najstarejše ohranjene srednjeveške plastike na Slovenskem. Umetnostnozgodovinska stroka jo okvirno datira v čas pred leto 1200. Gotski kip sedeče Marije z otrokom iz časa okrog 1360/1370 sodi v sam vrh likovne ustvarjalnosti tretje četrtine 14. stoletja na Slovenskem. Lep gotski slog nakazuje lesena figura Boga Očeta, nekdaj del Prestola milosti, iz okrog leta 1380. Vrhunec razstave predstavlja skupina treh plastik, delo ptujskogorske kiparske delavnice iz časa med leti 1400 in 1405: Kip sedeče Marije z otrokom ter kipa sv. Marjete in Sv. Doroteje.

* obvezna polja

Pokrajinski muzej Ptuj - Ormož bo vaše osebne podatke, ki ste nam jih zaupali v tem obrazcu, uporabljal le za obveščanje o dogajanju v Pokrajinskem muzeju Ptuj - Ormož. Prosimo, da s klikom na spodnji kvadrat potrdite, da želite prejemati elektronske novice, vabila, obvestila o dogodkih, pedagoških programih in drugi ponudbi Pokrajinskega muzeja Ptuj - Ormož.

Svojo odločitev glede obveščanja lahko kadarkoli spremenite. Od prejemanja obvestil se lahko odjavite s klikom na povezavo na dnu vsakega elektronskega sporočila ali tako, da nam pošljete elektronsko sporočilo na naslov muzej.ptuj@pmpo.si. S klikom na spodnji gumb dovoljujete Pokrajinskemu muzeju Ptuj - Ormož, da vaše osebne podatke obdeluje v skladu s predpisi.

Uporabljamo Mailchimp kot našo marketinško platformo. S klikom na spodnjo povezavo se strinjate, da bodo vaše informacije posredovane Mailchimpu v obdelavo.Več o privatnosti Mailchimpa.

Na vrh ↑