Salon umetnosti

Salon umetnosti

OBVESTILO: Salon umetnosti je do nadaljnjega zaprt!

SALON UMETNOSTI: 60 LET KURENTOVANJA

Odprtje razstave: četrtek, 13. februar 2020, ob 12. uri, Salon umetnosti, Prešernova ulica 1. Ptuj.

Pustna prireditev Kurentovanje je dobila ime po najbolj znanem tradicionalnem pustnem liku kurentu oz. korantu. Prvo Kurentovanje oz. sprevod našemljencev po mestnih ulicah je potekal v soboto, 27. februarja, 1960. Vsi naslednji pustni sprevodi tradicionalnih in karnevalskih mask so nato potekali na pustno nedeljo popoldan in so še danes osrednji dogodek ptujskih pustnih prireditev, ki so ga ogleda več tisoč obiskovalcev.

Razstava bo na ogled do 31. marca 2020.

Razstavišče na Prešernovi ulici 1 na Ptuju je odprto od torka do sobote od 10. do 17. ure, v nedeljo od 14. do 17. ure. Ponedeljek zaprto.
Zaprto tudi: 1.1. velika noč, 1.11. in 25.12.

* obvezna polja

Pokrajinski muzej Ptuj - Ormož bo vaše osebne podatke, ki ste nam jih zaupali v tem obrazcu, uporabljal le za obveščanje o dogajanju v Pokrajinskem muzeju Ptuj - Ormož. Prosimo, da s klikom na spodnji kvadrat potrdite, da želite prejemati elektronske novice, vabila, obvestila o dogodkih, pedagoških programih in drugi ponudbi Pokrajinskega muzeja Ptuj - Ormož.

Svojo odločitev glede obveščanja lahko kadarkoli spremenite. Od prejemanja obvestil se lahko odjavite s klikom na povezavo na dnu vsakega elektronskega sporočila ali tako, da nam pošljete elektronsko sporočilo na naslov muzej.ptuj@pmpo.si. S klikom na spodnji gumb dovoljujete Pokrajinskemu muzeju Ptuj - Ormož, da vaše osebne podatke obdeluje v skladu s predpisi.

Uporabljamo Mailchimp kot našo marketinško platformo. S klikom na spodnjo povezavo se strinjate, da bodo vaše informacije posredovane Mailchimpu v obdelavo.Več o privatnosti Mailchimpa.

Na vrh ↑