Numizmatična zbirka

   
Numizmatična zbirka

Muzej hrani obsežno zbirko novcev, ki jo sestavljajo keltski in rimski novci, odkriti na območju rimske Petovione. Novci so izdelani iz srebra, brona, medenine in zlata. Najstarejši so keltski srebrniki in zlatniki ter rimski republikanski novci iz 1. stoletja pred n. št., sledijo cesarski novci, ki so jih kovali od leta 43 pred n. št. do leta 450 n. št. Med njimi so kar tri zakladne najdbe. Izjemen je medaljon cesarja Marka Avrelija. V zbirki so tudi lončeni hranilniki iz 2. stoletja. n. št. Zbirka trenutno ni na ogled.

* obvezna polja

Pokrajinski muzej Ptuj - Ormož bo vaše osebne podatke, ki ste nam jih zaupali v tem obrazcu, uporabljal le za obveščanje o dogajanju v Pokrajinskem muzeju Ptuj - Ormož. Prosimo, da s klikom na spodnji kvadrat potrdite, da želite prejemati elektronske novice, vabila, obvestila o dogodkih, pedagoških programih in drugi ponudbi Pokrajinskega muzeja Ptuj - Ormož.

Svojo odločitev glede obveščanja lahko kadarkoli spremenite. Od prejemanja obvestil se lahko odjavite s klikom na povezavo na dnu vsakega elektronskega sporočila ali tako, da nam pošljete elektronsko sporočilo na naslov muzej.ptuj@pmpo.si. S klikom na spodnji gumb dovoljujete Pokrajinskemu muzeju Ptuj - Ormož, da vaše osebne podatke obdeluje v skladu s predpisi.

Uporabljamo Mailchimp kot našo marketinško platformo. S klikom na spodnjo povezavo se strinjate, da bodo vaše informacije posredovane Mailchimpu v obdelavo.Več o privatnosti Mailchimpa.

Na vrh ↑