Lonec lončarja hvali, lončarstvo na ormoškem območju

Lonec lončarja hvali, lončarstvo na ormoškem območju

Lončarstvo je bilo na ormoškem območju v preteklosti zelo razširjeno, o čemer priča gradivo v Zgodovinskem arhivu na Ptuju. Ohranjeni pisni viri pričajo, da je bila podružnica v Ormožu odvisna od graškega lončarskega ceha. Za ormoške lončarje je veljal lončarski cehovski red iz leta 1746. Kot zanimivost omenimo, da je bilo lončarstvo zelo stara obrt v Središču ob Dravi, ki se v virih omenja kot lončarska vas. Nahajališča gline so bila v Podgorcih, pri Veliki Nedelji in v okolici Središča ob Dravi.

* obvezna polja

Pokrajinski muzej Ptuj - Ormož bo vaše osebne podatke, ki ste nam jih zaupali v tem obrazcu, uporabljal le za obveščanje o dogajanju v Pokrajinskem muzeju Ptuj - Ormož. Prosimo, da s klikom na spodnji kvadrat potrdite, da želite prejemati elektronske novice, vabila, obvestila o dogodkih, pedagoških programih in drugi ponudbi Pokrajinskega muzeja Ptuj - Ormož.

Svojo odločitev glede obveščanja lahko kadarkoli spremenite. Od prejemanja obvestil se lahko odjavite s klikom na povezavo na dnu vsakega elektronskega sporočila ali tako, da nam pošljete elektronsko sporočilo na naslov muzej.ptuj@pmpo.si. S klikom na spodnji gumb dovoljujete Pokrajinskemu muzeju Ptuj - Ormož, da vaše osebne podatke obdeluje v skladu s predpisi.

Uporabljamo Mailchimp kot našo marketinško platformo. S klikom na spodnjo povezavo se strinjate, da bodo vaše informacije posredovane Mailchimpu v obdelavo.Več o privatnosti Mailchimpa.

Na vrh ↑