Grafična zbirka Luigija Kasimirja

Grafična zbirka Luigija Kasimirja

Kasimirjeva umetniška dela še danes zbujajo občudovanje številnih zbirateljev njegovih del. Mednje zagotovo lahko uvrstimo tudi Marka Slugo, ki je dolga leta sistematično zbiral in odkupoval umetnikova grafična dela. Pobuda o donaciji tridesetih Kasimirjevih grafik ptujskemu muzeju se je porodila že v letu 2008. Del te donacije, s katero je gospod Sluga znatno izpopolnil našo že obstoječo zbirko skoraj stotih del Luigija Kasimirja, postavljamo na ogled poleg izbranih grafik iz muzejskega fonda. Tudi grafična zbirka Luigija Kasimirja, mojstra barvne jedkanice, kombinirane z akvatinto, je javnosti dostopna kot študijska zbirka.

* obvezna polja

Pokrajinski muzej Ptuj - Ormož bo vaše osebne podatke, ki ste nam jih zaupali v tem obrazcu, uporabljal le za obveščanje o dogajanju v Pokrajinskem muzeju Ptuj - Ormož. Prosimo, da s klikom na spodnji kvadrat potrdite, da želite prejemati elektronske novice, vabila, obvestila o dogodkih, pedagoških programih in drugi ponudbi Pokrajinskega muzeja Ptuj - Ormož.

Svojo odločitev glede obveščanja lahko kadarkoli spremenite. Od prejemanja obvestil se lahko odjavite s klikom na povezavo na dnu vsakega elektronskega sporočila ali tako, da nam pošljete elektronsko sporočilo na naslov muzej.ptuj@pmpo.si. S klikom na spodnji gumb dovoljujete Pokrajinskemu muzeju Ptuj - Ormož, da vaše osebne podatke obdeluje v skladu s predpisi.

Uporabljamo Mailchimp kot našo marketinško platformo. S klikom na spodnjo povezavo se strinjate, da bodo vaše informacije posredovane Mailchimpu v obdelavo.Več o privatnosti Mailchimpa.

Na vrh ↑