GALERIJA GRAJSKE PRISTAVE ORMOŽ

Ob praznovanju Prvega občinskega praznika Občine Ormož vljudno vabimo na odprtje razstave in predstavitev filma
POGLEDI NA ORMOŽ – PODOBE ORMOŽA NA VEDUTAH, RAZGLEDNICAH IN FOTOGRAFIJAH,
ki bo v torek, 16. junija 2020, ob 18. uri v galeriji Grajske pristave Ormož.

Ob Prvem Občinskem prazniku Občine Ormož, ki ga v Ormožu praznujemo v spomin na najstarejšo omembo imena Holermus – Ormož, tj. 16. junij 1273, in je zapisana ter ohranjena na izvirni pergamentni listini v arhivu nemškega reda na Dunaju, smo v muzejski enoti Ormož v razstavišču Grajske pristave Ormož na ogled postavili razstavo najstarejših ohranjenih vedut na starih razglednicah, dodane pa so fotografije panorame Ormoža, ki jih je skozi objektiv ujel priznani ormoški fotograf Ciril Ambrož. Razstavo dopolnjuje tudi nekaj slik s pogledi umetnikov na mesto ob Dravi. Predstavljen bo tudi priložnostni film o Ormožu, ki predstavlja mesto od blizu in daleč.
Vedute mesta Ormož in njegove okolice so nastajale od 17. stoletja naprej. Pomemben vir so tudi stare ormoške razglednice od konca 19. stoletja naprej, na katerih je upodobljen Ormož s svojo vinorodno okolico. Poglede na mesto pa so s fotoaparati zabeležili tudi tukajšnji predvojni in povojni fotografi prejšnjega stoletja.

Veselimo se srečanja z Vami!

Razstava bo na ogled do 25. septembra 2020.

__________________________________________________________________________________________

RAZSTAVIŠČE GRAJSKE PRISTAVE ORMOŽ

BORIS NOVAK:
MOJE PODOBE, SLEDI IN ZGODBE
razstavišče Grajske pristave Ormož,
18. maj 2020 – 1. september 2020

Razstava umetniških del ustvarjalca Borisa Novaka predstavlja izbor njegovih slik, risb in kipov. Kot slikar razstavlja olja na platnu in risbe v pripovedni obliki stripa, kot kipar pa iz gline oblikovane figure ljudi v gibanju.

Odpiralni čas Grajske pristave Ormož:
– ponedeljek – petek: 9.00 – 17.00
– sobota: 9.00 – 15.00
– nedelja in prazniki zaprto