Ptujski grad in zbirka glasbil

20200917_131333

V Ptujskem gradu domuje največja zbirka historičnih glasbil na Slovenskem. Na ogled so brenkala, godala, pihala, trobila in glasbila s tipkami in tudi redka antična dvojna piščal tibia. Za šolanje na daljavo smo pripravili več spletnih vsebin, ki se navezujejo neposredno na učni načrt pri predmetu glasbena vzgoja. Priporočamo jih za učence drugega in tretjega vzgojno izobraževalnega obdobja.

PTUJSKI GRAD IN ZBIRKA GLASBIL, pedagoški program
ogled na Google Arts & Culture 1 in Google Arts & Culture 2
GLASBILA NA PTUJSKEM GRADU, virtualna razstava
PTUJSKI GRAD IN ZBIRKA GLASBIL, mreža
GLASBILA, muzejska delavnica
PO ZNANJE V MUZEJ: ANTIČNA GLASBILA, video posnetek
KLAVIRSKI AVTOMAT, video posnetek
ZBIRKA HISTORIČNIH GLASBIL V PTUJSKEM GRADU, Poletni seminar godal in harmonike 2020, video posnetek

* obvezna polja

Pokrajinski muzej Ptuj - Ormož bo vaše osebne podatke, ki ste nam jih zaupali v tem obrazcu, uporabljal le za obveščanje o dogajanju v Pokrajinskem muzeju Ptuj - Ormož. Prosimo, da s klikom na spodnji kvadrat potrdite, da želite prejemati elektronske novice, vabila, obvestila o dogodkih, pedagoških programih in drugi ponudbi Pokrajinskega muzeja Ptuj - Ormož.

Svojo odločitev glede obveščanja lahko kadarkoli spremenite. Od prejemanja obvestil se lahko odjavite s klikom na povezavo na dnu vsakega elektronskega sporočila ali tako, da nam pošljete elektronsko sporočilo na naslov muzej.ptuj@pmpo.si. S klikom na spodnji gumb dovoljujete Pokrajinskemu muzeju Ptuj - Ormož, da vaše osebne podatke obdeluje v skladu s predpisi.

Uporabljamo Mailchimp kot našo marketinško platformo. S klikom na spodnjo povezavo se strinjate, da bodo vaše informacije posredovane Mailchimpu v obdelavo.Več o privatnosti Mailchimpa.

Na vrh ↑