Dejavnosti za družine

Ptujski grad za družine ponuja in priporoča naslednje dejavnosti in oglede:

  • MUZEJSKI KARTONČKI

Ogled muzejskih zbirk v Ptujskem gradu je poučnejši z Muzejskimi kartončki! Na voljo na muzejski blagajni on nakupu vstopnice.

+ Zmaj, ki je videl svetnika: Poiščite umetnine, na katerih so upodobljeni zmaji!

+ Skrinja, stol, omara: Odkrijte najlepše in najbolj zanimive kose starega grajskega pohištva!


  • ZGODBA O ŠTIRIH DAMAH

Delavnica za družine, sobota, 16. 7. 2022, od 10. do 13. ure

Udeleženci si bodo ogledali razstavo Zgodba o štirih damah – prazgodovina Spodnjega Podravja ter izdelali nakit iz žice. Delavnica je namenjena družinam z otroki, starimi več kot 5 let, in je brezplačna.


  • ZBIRKA GLASBIL, samostojni ogled

Največja zbirka historičnih glasbil na Slovenskem ponuja obilo zanimivosti! Poglejte in poslušajte glasbila vojaške in mestne godbe, pa pihala, brenkala, godala in glasbila s tipkami. Zaigrajte na činele, triangel, tamburin ter potresajočo palico s kraguljčki. S pomočjo kapelniške palice za trenutek postanite vodja godbe! Zaigrajte še na godbeni boben in zvončke ter s pomočjo didaktični modelov klavikorda, spineta in klavirja spoznajte razlike med glasbili s tipkami. Oglejte si svetovno redkost: dvojno antično piščal tibio. Poslušajte godala, lesene flavte, lutnjo in harfo. Za konec zaigrajte še na orgelske registre. V zbirki glasbil je vedno živahno in glasno!


  • ZBIRKA TRADICIONALNIH PUSTNIH MASK, samostojni ogled

Le kdo ne pozna znamenitega ptujskega kurenta? Na razstavi tradicionalnih pustnih mask pa lahko spoznte še druge maske tega območja: orače, piceka, ruso, medveda … Le oglejte si njihovo pustno povorko in glasno pozvonite s kurentovimi zvonci!