Knjižnica

Muzejska knjižnica ima svoje prostore nad upravo muzeja na Prešernovi ulici. Ima status specialne javne knjižnice in je članica sistema COBISS.

Knjige so razvrščene po UDK sistemu in so v prostem pristopu.

Trenutno muzejska knjižnica zajema ok. 17.000 knjižnih enot (periodika, monografije), od tega je precej starejšega gradiva, predvsem izstopa t.i. Skrabariana (knjižnica nekdanjega upravnika muzeja Viktorja Skrabarja).

Knjižnica zbira gradivo s področja muzejskih strok: arheologije, etnologije in kulturne antropologije, kulturne zgodovine, restavratorstva, umetnosti, zgodovine in muzeologije.

KNJIŽNICA
Muzejski trg 1 SI-2250 Ptuj
Uradne ure knjižnice: vsak delavnik med 8. in 10. ter 12. in 15. uro. Martin Šteiner, bibliotekar
e-mail: knjiznica@pmpo.si e-mail: martin.steiner@pmpo.si
* obvezna polja

Pokrajinski muzej Ptuj - Ormož bo vaše osebne podatke, ki ste nam jih zaupali v tem obrazcu, uporabljal le za obveščanje o dogajanju v Pokrajinskem muzeju Ptuj - Ormož. Prosimo, da s klikom na spodnji kvadrat potrdite, da želite prejemati elektronske novice, vabila, obvestila o dogodkih, pedagoških programih in drugi ponudbi Pokrajinskega muzeja Ptuj - Ormož.

Svojo odločitev glede obveščanja lahko kadarkoli spremenite. Od prejemanja obvestil se lahko odjavite s klikom na povezavo na dnu vsakega elektronskega sporočila ali tako, da nam pošljete elektronsko sporočilo na naslov muzej.ptuj@pmpo.si. S klikom na spodnji gumb dovoljujete Pokrajinskemu muzeju Ptuj - Ormož, da vaše osebne podatke obdeluje v skladu s predpisi.

Uporabljamo Mailchimp kot našo marketinško platformo. S klikom na spodnjo povezavo se strinjate, da bodo vaše informacije posredovane Mailchimpu v obdelavo.Več o privatnosti Mailchimpa.

Na vrh ↑