Ptujski grad že vrsto let daje zavetje večjim postavitvam sodobnih umetnikov festivala. Letos bo sodelovanje med Pokrajinskim muzejem Ptuj-Ormož in festivalom Art Stays še intenzivnejše, saj bo grad gostil dela treh umetnikov.
Grajski grič bo zavzela site-specific instalacija mladega italijanskega umetnika Nicoloja Masiera Sgrinzatta Vibravoid. Zvočni stroji iz lesa in vibramotorjev, ki jih napaja sončna energija, bodo nihali v intervalih med popuščanjem in željo.
Lynn Book je ameriška transmedijska umetnica, ki deluje v različnih disciplinah in kulturnih sferah in je v sodelovanju s festivalom pripravila avdio zapise za veliko zvočno instalacijo z naslovom Conductor, kjer njen glas postane prevodnik agonije ljudi, ki so se znašli v turbolenci aktualnih razmer po svetu.
Grajske sobane bodo gostile singapurskega umetnika Zula Mahmoda z dopolnjeno zvočno instalacijo lanske edicije festivala Sonic Horizon, v zvezi s katero umetnik pravi, da čeprav se nenehno sprašujemo, kaj se skriva v prihodnosti, ne smemo prezreti naše sposobnosti poslušanja okolice in prostorov, ki nas obkrožajo zdaj in danes.

več: www.nomoresilence.si

18. FESTIVAL ART STAYS, No more silence / Brez tišine, Ptuj, Slovenija
Otvoritveni vikend / Opening weekend: 16. – 19. JUL 2020
Razstave / Exhibitions: > 19. SEP 2020, Ptuj, Slovenija