Vljudno vas vabimo na odprtje razstave likovnih del akademskega slikarja in profesorja Albina Lugariča, ki jih hranimo v Pokrajinskem muzeju Ptuj – Ormož v četrtek, 24. novembra 2016, ob 18. uri v Salonu umetnosti, Prešernova 1, Ptuj.

Zbirka likovnih del Albina Lugariča zajema v ptujskem muzeju trenutno 57 inventariziranih umetnin iz vseh umetnikovih ustvarjalnih obdobij. Časovno so razpeta med letoma 1958 in 1996. Največ je slik v tehniki olje na platno, juto, lesonit ali lepenko (25), potem sledijo dela na papirju v gvaš ali akvarelni tehniki (12), risbe s tušem ali svinčnikom (11), v tehniki akril na platno (4), pastel (4) in lesorez (1). Na tokratni razstavi bomo na ogled postavili Lugaričeve slike v oljni in akrilni tehniki, meseca februarja 2017 sledi drugi del razstave, kjer bomo predstavili Lugaričeva dela na papirju.
Ob spominu na prihajajočo 90 letnico rojstva velikega ptujskega slikarja želimo predstaviti celotno likovno zapuščino Albina Lugariča, ki jo hranimo v muzeju ter tako na dostojen način počastiti in ohraniti del pomembnega opusa slovenskega slikarstva 20. stoletja, ki bo za zmeraj pričal o »enem najbolj ptujskem«umetniku izmed plejade številnih, ki so na Ptuju živeli, ustvarjali in dajali … nekoč in danes in za jutri.

Stanka Gačnik

Na ogled do 5. februarja 2017.