Salon umetnosti

Salon umetnosti

ZA PREDMETOM, Predstavitev strokovnega dela konservatorjev-restavratorjev PMPO

Odprtje razstave: četrtek, 8. junij 2017, ob 18. uri v Salonu umetnosti, Prešernova 1, Ptuj.

V Pokrajinskem muzeju Ptuj – Ormož delujejo štiri konservatorsko-restavratorske delavnice, ki skrbijo za ohranjanje muzejskih predmetov iz lesa, tekstila, kovine in keramike. Vsaka delavnica je specializirana za posamezna področja, med seboj pa sodelujejo, ko gre za kompleksne predmete, ki so sestavljeni iz različnih materialov. Konservatorji-restavratorji redno predstavljajo rezultate svojega dela na mednarodnem strokovnem srečanju, ki ga letno organizira Društvo restavratorjev Slovenije in Skupnost muzejev Slovenije v Ljubljani.
Z razstavo Za predmetom želimo javnosti predstaviti rezultate svojega dela in omogočiti pogled v ozadje konserviranih in restavriranih umetnin, ki so bile s plakati predstavljene na strokovnih srečanjih. Pestrost predmetov kulturne dediščine nas bo popeljala skozi stoletja, odkrivala različne tehnologije izdelav, svojevrstne namembnosti predmetov in prikazala konservatorske in restavratorske postopke, s katerimi ohranjamo dragocene predmete naše preteklosti za prihodnost.

dr. Eva Ilec

Na ogled do 10. septembra 2017.

Razstavišče je odprto od srede do sobote od 10. do 13. in od 16. do 19. ure, v nedeljo od 14. do 18. ure. Ponedeljek in torek zaprto.

Dragi obiskovalci, prosimo, da izpolnite spodnji obrazec, če želite prejemati naša elektronska vabila. Vaše osebne podatke bomo uporabljali samo v namene obveščanja! Hvala za sodelovanje.
Spodaj podpisani/a želim prejemati obvestila o razstavah in aktivnostih Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož.

Na vrh ↑